Címlap
Petőfi-hét PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. április 11. csütörtök, 15:54

Iskolánk névadójának tiszteletére az idén is megtartottuk - a hagyományoknak megfelelően - a Petőfi-hetet (heteket). Ez az év Petőfi éve intézményünkben, hiszen a költő 190 évvel ezelőtt született. Tisztelegve Petőfi és a márciusi események előtt, március 4 és 14 között gazdag programsorozattal vártuk a gyerekeket. Célunk volt, hogy a diákok ismerjék meg iskolánk névadóját, műveit, közben érezzék jól magukat, a feladatok a kikapcsolódást, szórakozást szolgálják. Mindenki megtalálhatta a számára tetsző feladatokat.

A fizikai megmérettetésen keresztül a szellemi vetélkedőn át a kreativitás is helyett kapott. (pl: tablókészítés, szavaló, rajz, helyesírási, szépírási, nyelvi verseny; csapatjátékok, Ki mit tud? stb.) Petőfi-percekkel indult minden reggel. A költő szebbnél szebb verseit hallgattuk meg diákjaink előadásában. A szülők is aktív részesei voltak programunknak, hiszen az egészségnapunkon segítettek zöldség-és gyümölcssalátát készíteni, részt vehettek vérnyomás-, testsúly- és cukormérésen. A méréseket Lehóczkiné Szerdi Ágnes védőnő és Nánási Zoltánné családgondozó végezte. Délben az egészségünkért futottunk, illetve aki nem bírta a távot, gyalogolt. Útjára indítottuk a Petőfi-kupát, melyet az a diák kap meg majd minden évben, aki elsőként futja le a megadott távot. Ebben a tanévben az alsó tagozaton Jámbor Zoltán 4., a felső tagozaton Rácz Ervin 8. osztályos  tanuló vehette át a kupát.

A Ki mit tud?-on rejtett tehetségeket fedezhetett fel a zsűri. A gyerekek tánccal, énekkel készültek a nagy napra, és vidám produkciókkal szórakoztatták a közönséget.

A csapatoknak Harcra fel! címmel játékos ügyességi versenyt tartottunk, ahol a gyerekek csákót hajtottak, katonát mentettek. A két hét folyamán még műveltségi, egészségvédelmi, valamint Tavaszváró vetélkedő várt a gyerekekre. Lászlóné Jutka tanár néni és Gucsa Sándor tanár úr vezetésével táncházat szerveztünk. Itt megismerkedhettek a tanulók a szatmári tánc alapjaival, hagyományokkal, népviselettel.

Március 14-én a 7. osztály emlékezetes előadásában megelevenedtek a forradalom és szabadságharc eseményei. Sebestyén Attila tanár úr vezetésével diákjaink méltón emlékeztek meg elődeink nagy tetteiről.

A Petőfi-hét utolsó napján sor került a jutalmazásokra. Kihirdettük a versenyek eredményeit, és sok-sok ajándékot adtunk át tanulóinknak.  A rendezvényünket a Petőfi-bállal szerettük volna zárni, de az időjárás közbe szólt. Mi a tavaszt vártuk, és újra beköszöntött a tél. A vihar miatti áramszünet sem tudta megtörni lelkesedésünket. Előkerültek a gitárok, kupák, és a diákok zenéltek, énekeltek.  Fél ötkor a fényviszonyok miatt véget ért a bál, és ezzel a hagyományos Petőfi-hét is. Tartalmas, mozgalmas, szórakoztató, vidám napokat hagytunk magunk mögött.

Köszönetemet fejezem ki A Kéki Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának, hogy segítségükkel, támogatásukkal minden részt vevő gyereket jutalmazni tudtunk.

Eredmények: (felső tagozat)

Petőfi-kupa:

I. Rácz Ervin 8.a
II. Benczi Zoltán 7.o.
III. Ádám László 8.a

Szavaló:

I. Torma Szabolcs 6.o.
II. Torma Ádám 7.o.
III. Nagy Annamária 7.o.

Plakátkészítés:

I. Hagymási Nóra, Baglyos Anita, Hajnal Beatrix 6.o.
II .Laska Barbara, Molnár István, Rózsa Attila 8.a

Szépírás:

I. Torma Ádám 7.o.
II. Laska Barbara 8.a
III. Machnik Brigitta 6.o.

Helyesírás:

5. évfolyam:

I. Szűcs Dóra
II. Gazsi Dominik
III. Balogh Emese

6. évfolyam:

I. Farkas Zoltán
II. Hagymási Nóra
III. Oláh Orsolya és Torma Szabolcs

7. évfolyam:

I. Nagy Annamária
II. Blaner Mónika
III. Gemzsi Szabina

8. évfolyam:

I. Blaner Zsanett
II. Lencsés Mónika
III. Pongrácz Zsófia és Molnár István

Angol:

5. évfolyam:

I. Jakab Tamás
II. Simon Mónika
III. Rádi Mihály

6. évfolyam:

I. Czubók Nóra
II. Torma Szabolcs
III. Machnik Brigitta

7. évfolyam:

I. Torma Ádám
II. Nagy Annamária
III. Szegedi Katalin

Német:

5. évfolyam:

I. Balogh Emese
II. Jakab Fruzsina
III. Szűcs Dóra

7. évfolyam:

I. Balogh Enikő
II. Molnár János
III. Blaner Mónika

8. évfolyam:

I. Molnár István
II. Blaner Zsanett
III. Pongrácz Zsófia


Rajz:

I. Torma Szabolcs 6. o.
II. Rádi Mihály 5.o.
III. Gyüre Blanka 5.o.
IV. Nyirkos Erzsébet 6.o.

Ki mit tud?

I. Beri Máté és Rózsa Zoltán 6.o.
II. Oláh Nikoletta és Guszti Petra 4.o.
III. Jakab Fruzsina, Simon Mónika, Hajnal Edina és László Edit 5.
IV. Lakatos Krisztián és Berki Dániel 6.

Oldal megosztása

Módosítás dátuma: 2013. április 11. csütörtök, 16:07
 
Copyright © 2020 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2020. május 25., hétfő, Orbán napja van. Holnap Fülöp és Evelin napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link