Címlap
Aerobik Szentgyörgyi Rómeóval PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Lisóczki Mihály   
2015. november 10. kedd, 10:36

Aerobik Szentgyörgyi Rómeóval

                                                            

A TÁMOP-3.1.4.C pályázat keretein belül 2015.09.23-án iskolánkba látogatott Szentgyörgyi Rómeó, a 90-es évek legendás aerobik csapatának, a Pécsi Sasoknak az egyik tagja. A Pécsi Sasok 1998-ban egyedülálló módon mind a négy aerobik világszövetség világbajnoki címét elnyerte, és ezzel egész Magyarországon, sőt a nagyvilágban is hihetetlen népszerűségre tett szert. Szentgyörgyi Rómeó a profi sportkarrierje befejezését követően sem fordult el a sportágától, az aerobiktól. Az egykori Pécsi Sasok tagokkal karöltve egyesületet alapítottak, ahol próbálják tudásukat átadni a felnövő nemzedéknek. 

DSCN7539

Az elmúlt tanév során iskolánk tanulói már ízelítőt kaphattak a másik egykori csapattag, Katus Attila aerobik órájából, tehát a gyerekek felkészülten várták a rendhagyó aerobik órát. A foglalkozás előtt Sebestyén Attila testnevelő kollégám egy 15 perces átmozgató-bemelegítő blokkal készítette fel a gyerekeket a komolyabb terhelésre. DSCN7386

A bemelegítés végére Szentgyörgyi Rómeó is megérkezett, akit a gyerekek ujjongva fogadtak. Az előzetes átmozgatás ellenére igazi profiként, Rómeó is bemelegítéssel kezdett. Majd elkezdődött az érdemi munka. Résztvevőként saját bőrömön tapasztaltam, hogy a gyerekeknek a teljes testet átmozgató edzésben volt részük. Minden izomcsoport megkapta a magáét. Az óra végére a levezetés mellett még egy kis erőnléti verseny is belefért az időbe.

Az foglalkozás után megosztotta a gyerekekkel a sikereinek kulcsát, felhívta a figyelmüket a szorgalmas, elhivatott munkára, a gyakorlás és tanulás fontosságára. Véleménye szerint mindenkiben ott lakozik a világbajnok, csak meg kell találni és felszínre kell hozni. Nekem, mint testnevelőnek igazán motiváló volt látni, milyen egy profi aerobik óra, és milyen egy tapasztalt, nagy tudással rendelkező oktató. Úgy gondolom, sok ötletet kaptam a tanév során megvalósítandó aerobik órákhoz.

                                                                                            

Molnár Zoltán testnevelő

Módosítás dátuma: 2015. november 10. kedd, 10:46
 
Copyright © 2024 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2024. április 19., péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link