Címlap
Jótékonysági est 2017 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2017. november 14. kedd, 18:12

 

2017. május 13-án – a Bozsó Gizella tanító néni által megálmodott és készített - gyönyörűen dekorált Művelődési Ház színháztermébe vártuk a község lakóit. A Jótékonysági est slideshow-val indult. A képek az elmúlt évek eseményeit, programjait, változásait mutatták be. A visszatekintés, múltidéző, számunkra azért is volt fontos, mert intézményünk életében a 2016/2017-es tanév Petőfi éve volt. 20 évvel ezelőtt úgy döntöttek pedagógusaink, hogy iskolánk névadója a magyar irodalom egyik legnagyobb költője legyen. A jótékonysági estünk is a programsorozat része volt, ezért gyűjtöttük össze emlékeinket az elmúlt évekről, és osztottuk meg a közönséggel.

 

Kicsik és nagyok, az intézmény apraja-nagyja szélben, esőben, napsütésben készült arra, hogy tartalmas, színes, színvonalas műsorszámokkal szórakoztassák a vendégeket. Nehéz minden évben megújulni, valami újat nyújtani, de úgy gondolom, hogy ez most is sikerült. A végzősök keringője lenyűgözött bennünket, az elsősök megható előadása könnyet csalt a szemekbe, a 2. osztály kereste a választ a szülők által is folyamatosan feltett kérdésre: Kire ütött ez a gyerek?, a harmadikosok népi játéka mosolyt csalt az arcokra, az Érezd a ritmust! szakkör gyerekei táncaikkal lázba hozták a közönséget.

 

Köszönöm a Kéki Mesekert Óvoda vezetőjének és az óvó néniknek, hogy most is elfogadták meghívásunkat, és hozzájárultak az est sikeréhez. Minden elismerésem az övék, hiszen nagyszerű munkát végeznek a csöppségekkel. A nagycsoportosok mesejátékát hatalmas tapssal jutalmazták a nézők.

A pedagógusok sem tétlenkedtek. A Szolgálunk és védünk jelenetei emlékezetesek maradnak. Csapatunk munkáját segítette Hegyes István, aki a rendőrség tanácsadó testületének az egyik tagjaként megcsillogtatta színészi vénáját is.

Két extra produkcióval zártuk műsorunkat. Ilyen még nem volt. A Képviselő-testület 4 tagja (Enyediné Székely Mária, Minya Árpádné, Tóth Tiborné és Hegyes István) kabaréval készült. Egy kitalált iskolai jelenetet, tanórát adtak elő, mely tele volt humorral, poénnal. A Kisebbséget Képviselő Osztály hatalmas sikert aratott. Csak így tovább! Jövőre is várjuk őket!

Pankotai József római katolikus plébános hétről hétre hittan órán tanulóink lelki életével foglalkozik. Most egy másik oldaláról is bemutatkozott nekünk. A Panki dance club négy éve alakult, a Római Katolikus Egyházközségen belül. Eddig jótékonysági báljaikon adták elő betanult produkciójukat, de most elfogadták felkérésünket. A tánccsoport elsődleges célja, hogy legyen egy hely és idő arra, hogy a napi terhek nyomasztó érzését letehessék, és töltődhessenek a zene, a tánc, vidám és fiatalos emberek társaságában. Az idő eltöltésének pedig az eredménye egy megtanult tánc, nyugodtabb lélek, felfrissült test. Az összhangot, a lelkesedést mi is tapasztaltuk az előadás során. /Gratulálunk József atyának, s kívánjuk, hogy az új helyén is sikeresen össze tudja fogni a híveket, és ilyen értéket képviselő csoportokat hozzon létre./

Köszönetemet fejezem ki: minden fellépőnek; kollégáimnak; Kovácsné Nyíri Máriának, aki fődíjnak egy nagyon finom oroszkrém tortát ajánlott fel; a Polgárőrségnek, akik biztosították a rendet; Sváner Zsoltnak a hangosítást; Nagy Dánielnek a kamerázást. Köszönöm vendégeinknek, hogy velünk töltötték a szombat estet, belépőjegyük árával pedig támogatták iskolánkat.

Hegyes Szilvia intézményvezető

 

 

 

 

Módosítás dátuma: 2017. november 14. kedd, 21:58
 
Copyright © 2024 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2024. április 19., péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link