Címlap
Kávészünet PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2018. július 02. hétfő, 06:42

            Iskolánk rendhagyó módon ünnepelte a magyar költészet napját. Április 11-én a tanító nénik megzenésített versekkel tisztelegtek a magyar líra előtt. Klasszikus és kortárs költők verseit hallgattuk a Kávészünet zenekar előadásában. Ezzel már ráhangolódtunk az április 16-ai programunkra, ugyanis a Csillag születik c. tehetségkutató műsorban feltűnt, és országos ismeretségre szert tett Kávészünet tartott koncertet az EFOP 3.1.8. Együtt, testvérként a Kéki iskolával projekt keretében.

            A Kultúra Fiatal Nagyköveteit már izgatottan várták a gyerekek. Hazánk egyik legnépszerűbb „versmegzenésítő” együttese az irodalomóráink részesei a mindennapokban, hiszen sokszor hallgatjuk a tanórákon a klasszikus költők műveit az ő előadásukban. Repertoárjuk jól illeszkedik az általános iskola irodalom tananyagához. Most élőben is hallhattuk tőlük Petőfi Sándor, József Attila, Ady Endre, Móra Ferenc, Hollós Korvin Lajos verseit. A koncert végig interaktív volt. Játékokkal, közös szavalatokkal, kérdésekkel vonták be az előadásba a tanulókat. A közös éneklés alkalmat adott a verstanulásra, irodalmi műfajok, fogalmak megismerésére. Jakab Boglárka A cinege cipője, Hegyes Dominik a Mama c. verset adta elő társainak, majd a zenekar a könnyűzene eszköztárát felhasználva befogadhatóbbá, érthetőbbé tette a kötelező tananyag részét képező verseket, valamint a kevésbé ismert költeményeket is. A Kávészünet a diákokat játékokkal, mozgásos feladatokkal vonták be az előadásba. Közösen énekelték Petőfi Füstbement terv című művét. A versek hangulatát a zene tökéletesen visszaadta.

          Tanulóink többségének kevés lehetősége van arra, hogy koncerteken vegyen részt. A pályázati program nagyszerű lehetőséget biztosított arra, hogy a gyerekeknek egyszerre nyújtson szórakoztató kikapcsolódást és kulturális élményt. A Kávészünet zenekar modern, hallgatható, igényes, szórakoztató műsorát vastapssal köszönték meg a diákok.

Módosítás dátuma: 2018. július 02. hétfő, 06:48
 
Copyright © 2024 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2024. április 24., szerda, György napja van. Holnap Márk napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link