Címlap
„A tested a barátod!” PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2018. december 25. kedd, 18:19


   November 19-én a testvériskolai pályázatunk keretén belül egy hatszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok sportoló érkezett intézményünkbe.  Három év után ismét lehetőségünk volt arra, hogy Katus Attilával tornázzunk.

November közepén már nem volt alkalmas az idő arra, hogy a szabad levegőn, a sportpályán tartsuk meg a rendezvényt, így az aerobikbajnokkal a tornateremben mozogtak a gyerekek.

  A sportoló közvetlenségével azonnal elnyerte a tanulók rokonszenvét. A gyerekek kezdetben bátortalanul mozogtak, de a lendületes zene, az edző magával ragadó személyisége és energiája mindenkit fellelkesített. A hangulatot csak fokozta, amikor Attila egyre több gyereket választott maga mellé, akik aztán büszkén mutatták a gyakorlatokat társaiknak, mint kis segédedzők.

Miután a gyerekek kellően elfáradtak, Katus Attila hasznos életmódtanácsokkal látta el őket. Nem győzte hangsúlyozni, hogy a testünk a barátunk, bánjunk jól vele.  Nagyon fontosnak tartotta, hogy a gyermekeknek megmutassa azt, hogy az egészséges életmód döntés kérdése. Aki úgy dönt, hogy egészségesen él, az jár jó úton. Minden gyermek menő szeretne lenni a saját közegében, így próbál olyan példát mutatni nekik, ami követendő. Ezeket a példákat a mozgáson keresztül, illetve humoros és érthető formába csomagolva mutatta meg. A rendszeres testmozgást és sportot ajánlotta a nebulóknak, természetesen egészséges táplálkozással karöltve. Saját életútját demonstrálva próbálta a diákokat a helyes életvitel irányába terelni. Mesélt a sikerről, a sport örömeiről, és arról, hogy az életben mindenért küzdeni kell. Az győz, az éri el a célját, aki küzd érte. Motivációs beszédével arra sarkallta a gyerekeket, hogy legyenek álmaik, céljaik.  Aki többet sportol, tovább él és fiatalosabb marad. Az őszinte, de egyben gyerekközeli, humoros előadás utat talált hozzájuk.

    Az egy órás program után elkészültek a közös fotók, a gyerekek pedig lelkesen beszéltek a tanító néniknek az élményeikről, hogy mit hallottak Katus Attilától, milyen tanácsokkal látta el őket. Remélem, a későbbiekben is emlékezni fognak rá. A világbajnok elért eredményei, valamint közvetlensége, nyitott személyisége kiváló követendő példa tanulóink számára.

                                            Hegyes Szilvia intézményvezető                                                                                                      

Módosítás dátuma: 2018. december 25. kedd, 18:25
 
Copyright © 2024 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2024. április 25., csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link