Címlap Iskolánk bemutatása
Iskolánk bemutatása PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   

Az iskolaIntézményünk, a Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola jellegzetes rétközi iskola, a település egyetlen alsófokú közoktatási intézménye. 2008 szeptemberétől közös intézmény voltunk az óvodával, de 2012. szeptember 1-től önállóan, külön-külön folytatjuk munkánkat.

 

 

A megyeszékhelytől, Nyíregyházától 25 km-re található Kék község. Lakóinak száma 2000 fő körüli.

Nevelőtestületünk 16 kinevezett pedagógussal, óraadókkal (gyógytestnevelő, logopédus, gyógypedagógiai konzulens, kémia, testnevelés, matematika, fizika, ének), 2 állandó takarítóval, 2 karbantartóval, 1 iskolatitkárral próbálja megvalósítani az iskolában folyó munkát.

Jelenlegi tanulólétszámunk 220 fő körül mozog.  Tanulóink jelentős része hátrányos helyzetű: 76%, ebből halmozottan hátrányos 34%. Intézményünk tanulói létszámát tekintve közel 7%-ban nevelünk sajátos nevelést igénylő, tehát mozgássérült, hallássérült, enyhe értelmi fogyatékos, BTMN-s és pszichés funkciók zavaraival küzdő gyereket. Ezek a mutatók behatárolják nevelő-oktató-képző tevékenységeinket. Iskolánk nebulói két idegen nyelvet tanulhatnak: angolt és németet. A diákok 70 %-a reggeltől estig az iskolában tartózkodik: iskolaotthonos oktatásban, 1 napközis, 1 tanulószobai csoportban. Délután zajlanak a tömegsport programjai, a szakkörök, a művészeti csoportokban való foglalkoztatás. Művészeti iskolánk tanszakai, a néptánc, a képzőművészet és a furulya is megkapta a kiváló minősítést.

A délután sokszínű foglalkoztatásával gondoskodunk a tanulók szabadidejének hasznos eltöltéséről. Több sikeres közösségépítő programot szervezünk, amelybe a tanulók mellett a szülőket is bevonjuk. Pl: egészségnap, adventi készülődés, jótékonysági est, Petőfi-hét, karácsonyi est, családi nap, tehetséges tanulók jutalmazása.

Iskolába csalogatót szervezünk a nagycsoportos óvodásaink számára. A leendő első osztályos tanító nénik játékos foglalkozásokat tartanak, megismerkednek kis tanítványaikkal, óvodásaink pedig az iskolai élettel, légkörrel. Célunk, hogy a gyermekek és a szülők egyaránt felkészüljenek az óvoda-iskola átmenetre. Segítséget szeretnénk nyújtani a nebulóknak a zökkenőmentes iskolakezdéshez.

2011 nyarán a már meglévő 2 interaktív tábla mellé pályázati forrásból 7 további beszerzésére nyílt lehetőség, valamint új informatika terem került kialakításra, ahol internet elérhetőséget biztosítunk diákjainknak. Korszerű konyhánk és ebédlőnk van, mely a tanulók komfortérzetét minőségben jelentősen javítja. A sportolás feltételeit a tornaterem és a sportpálya biztosítja. Úszásoktatásra Ibrányba visszük tanulóinkat.

TanóraIskolánkban működik a DÖK, melynek segítő nevelője jól készíti fel a gyerekeket életük szervezésére, irányítására és a döntésekre. Megtanulják jogaikat és kötelességeiket, egymás segítését. Az iskolagyűlések a demokratikus gondolkodás és cselekvés lehetőségét biztosítják tanulóinknak.

Tanév végén a 6. és 8. évfolyamos tanulóink záróvizsgát tesznek meghatározott vizsgarend szerint. A 6. osztály matematikából (írásbeli) és magyar irodalomból (szóbeli). A 8. osztály matematikából (írásbeli), magyar irodalomból (szóbeli), történelemből (szóbeli) és idegen nyelvből (írásbeli és szóbeli). Megmérettetés ez a pedagógusoknak és tanulóknak egyaránt, amelyre a felkészülés nem kis erőfeszítést igényel. A továbbtanuló diákok azonban jó felkészültséggel kezdhetik meg középiskolai tanulmányaikat.

Az Önkormányzat mellett nagy segítséget nyújt évről évre a Kéki Gyermekekért Alapítvány.

Oldal megosztása

 
Copyright © 2024 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2024. március 19., kedd, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link