Címlap
Őszi projekt PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. október 22. hétfő, 17:07

" Fogyó mosolyú délután, sárguló alma fönn a fán, Hóharmat színű kikerics, hűvösödnek a vizek is. Gyapjasodik a kicsi őz, észre sem vettük, itt az ősz. "
Kányádi Sándor

A népi kalendáriumokban az ősz a betakarítás, valamint a búcsúk évszaka, és egyben készülődés a hideg télre. Szépségét azonban nem lehet vitatni. Az ősz bennünket is arra ösztönzött, hogy október hónapban programsorozatot indítsunk tanulóinknak.

A megnyitó előtt már hozzá kezdtünk az őszi sarok kialakításához az aulában. Hiába élünk falun, bizony sok gyerek még nem látott szőlődarálót és prést. Napról napra bővült zöldségekkel, gyümölcsökkel, terménybemutatóval, kukoricaszárral, korsóval a sarok.

Október 5-én a negyedik óra után megtartottuk a projekt megnyitóját, melyen részt vettek alsós és felsős diákjaink is. Sebestyénné Kiss Magdolna tanárnő az évszak jellemzőiről tartott egy rövid beszédet, majd Rozalek Henrietta tanárnő ismertette a gyerekekkel a projekt céljait, és az aznapi programot. Először a média szakkörösök mutatkoztak be első munkájukkal. Összeállításukkal sikert arattak, a zene - összhangban a képpel - visszaadta az évszakra jellemző melankóliát, színpompát, sokszínűséget.

Az őszi munkálatok, betakarítás felelevenítése jegyében a diákok szőlőt daráltak, préseltek, és alig várták, hogy a mustot megkóstolhassák. Az aula közepén folyt az isteni nedű, és nagyon hamar el is fogyott az utolsó cseppig.

A tanulóinknak lehetőségük volt kipróbálni a káposztagyalulást és a kukoricamorzsolást is.

Délután 13 órától csapatjáték várt a nebulókra. A gyerekeknek 8 állomáson keresztül kellett játékos feladatokat megoldaniuk. (pl. krumpligurítás, szőlőkígyó készítése, célba dobás dióval, tapintással felismerni zöldségféléket stb.) A versenyt a „Vagányok 2” csapata nyerte (Farkas Zoltán, Dankó István, Lakatos Krisztián, Gazsi Krisztián és Beri Ádám 6. osztályos tanulók). Gratulálunk a nyerteseknek!

A programok októberben folytatódnak. Gyerekek! Vegyetek részt minél többen a projekt megvalósításában, és érezzétek jól magatokat!

 

Oldal megosztása

Módosítás dátuma: 2012. október 22. hétfő, 17:14
 
Copyright © 2024 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2024. április 23., kedd, Béla napja van. Holnap György napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link