• JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

BelépésCímlap
Filharmónia PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 26. hétfő, 16:27

Nem akármilyen előadással zárult filharmónia sorozatunk. A számtalan hazai és nemzetközi versenyen kiemelkedő eredményeket elérő világhírű Cantemus énekkar tartott előadást Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével.

Felejthetetlen élmény volt!

 

 
ADÓ PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 26. hétfő, 16:11

 

Kérjük adója 1 %-val támogassa

A Kéki Gyermekekért Alapítványt!

adószáma: 18808511-1-15

Gondoljon ránk!

 

 

        Köszönetünket fejezzük ki azoknak a felajánlóknak, akik 2017-ben gondoltak tanulóinkra, és az adóbevalláskor adójuk 1%-ával a Kéki Gyermekekért Alapítványt támogatták. A kb.81 ezer forintot tanulóink jutalmazására és eszközfejlesztésre fordítjuk.

Az Alapítvány kuratóriuma

 

 
Itt a farsang, áll a bál! PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 26. hétfő, 15:11

      2018. február 9-én tartottuk meg a hagyományos farsangi bulinkat a DÖK szervezésében. A bulit lelkes készülődés előzte meg. Már két héttel előtte elkezdtünk szervezkedni, megbeszéltük, ki hova lesz beosztva, mi lesz a feladata, milyen plakátokkal hirdetjük a rendezvényt. Az idén az osztályok közös produkciókkal készültek osztályfőnökeik vezetésével.

     A résztvevők az aulában sorakoztak és várták a kezdést. Szinte kézzel tapinthatóvá vált az izgalom, mindenki kíváncsian várta a műsor kezdetét. A nézők tapssal jutalmazták a fellépőket, a diákönkormányzat pedig csokival.

     Amint kihunytak a fények, a táncos lábúak táncra perdültek a zene ritmusára. A jó hangulat az egész rendezvény ideje alatt fennmaradt. A tombolasorsoláson a szerencse sok gyereknek kedvezett, majd a főnyereményünk, a torta is gazdára talált.

    Ezúton is szeretném megköszönni a DÖK tanulóinak a nevében is az osztályfőnököknek, a jelenlévő tanárainknak, az iskolai dolgozóknak és a szülőknek a sok segítséget, a fáradságos munkát és a lehetőséget, hogy egy felejthetetlen estét varázsolhattunk a diákoknak!

Szabó Miklósné tanárnő

 

 
Tető PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 26. hétfő, 14:57

A fenntartónk, a Kisvárdai Tankerületi Központ felújította iskolánk tetőszerkezetét.

Január végére új tető került a „fejünk fölé”.

Köszönjük!

 
Megyei sikerek PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 21. csütörtök, 22:35

      Alig kezdődött el a 2017/2018-as tanév, máris a versenyzés izgalmaiban lehetett részük az angol nyelvet tudó és szerető diákjainknak. Idén november 24-én került sor a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola szervezésében a megyei angol nyelvi versenyre.

   Ebben a tanévben két megye 25 általános iskolájából 476 tanuló nevezett be a megmérettetésre. A közel két évtizednyi múlttal rendelkező nívós versenyen 3 diák képviselte iskolánkat: Balogh Levente (6. osztály), Beri Alex Szabolcs és Szabó Dóra (7. osztály). A lelkiismeretes felkészülő munka eredményeképpen Beri Alex Szabolcs - javítva a tavalyi hatodik helyezésén - elhozhatta a negyedik legjobbnak járó tárgyi jutalmat, valamint a tehetsége elismeréseként járó oklevelet és emléklapot. Nagyon büszke vagyok tanítványaimra, hiszen mindhárman bekerültek a legjobb tíz közé (Balogh Levente – 10. helyezett, Szabó Dóra – 9. helyezett), maguk mögé utasítva számos megyei, valamint megyén túli nagyváros iskoláinak tanulóit.

     Bízom benne, hogy az idegennyelv iránti szeretetük a jövőben is sikerélményekkel gazdagítja majd őket!

 

Az eredménylista megtekinthető a http://www.moricziskola.hu/eredmenyek oldalon.

 

Szívből gratulálok!

 

Pelsőczi Zsoltné tanárnő

 
Téli szünet PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 18. hétfő, 22:59

Téli szünet:

 

2017.december 22. - 2018.január 2.

Utolsó tanítási nap: 2017. december 21. csütörtök

Első tanítási nap: 2018. január 3. szerda

„B” hét

 

Áldott, szeretetteljes, békés karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!

 

 
Karácsonyi készülődés az iskolában PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 18. hétfő, 21:49

csengő.jpg

 

         A gyermekek számára mindig izgalmas és örömteli időszak a karácsonyt megelőző advent. Ilyenkor ráhangolódhatnak az ünnepre, s felkészülhetnek a csodára. Sok-sok meglepetés és izgalom várja őket.

Az alsós gyerekek számára ezt a készülődést az iskolában is igyekszünk feledhetetlenné és élménydússá varázsolni. A mindenkori 1. és 2. osztályosok és tanítóik segítségével, közreműködésével valósul meg az un. karácsonyi projekt.

Már advent elején felállították az aulában a hatalmas fenyőfát, melynek illata bejárta az egész iskolát, s máris karácsonyi hangulatot varázsolt körénk. Köszönet érte a felajánlónak, Nagy Gyulának, s az önkormányzat dolgozóinak.

Az adventi koszorú is elkészült, s a hétfői napok mindig azzal indulnak, hogy egy-egy gyertyát meggyújtunk rajta, s így követjük nyomon az idő múlását. Gyertyagyújtáskor mindig elhangzik két-két másodikos gyerek előadásában egy-egy kis versike, s közösen énekelünk egyet.

 

 

        Megcsodáljuk a szépen feldíszített karácsonyfát, s megemlékezünk az adott héten lévő téli ünnepről vagy népszokásról. Így december 4-én Borbála-ágat tettünk vízbe, várva, hogy karácsonyra kivirágzik, s akkor esküvő várható a jövő évben. December 6-án meg a Mikulást vártuk nagy izgalommal, vajon mit is hoz. Szerencsére idén is eljött hozzánk a jó öreg, sok-sok finomsággal megrakodva. December 13-án pedig Luca-búzát vetettünk, hogy ebből megtudjuk, milyen termés várható jövőre. Emellett minden alkalommal a Mikulás-fej alakú adventi naptárból is kikerül egy-egy kis édesség az alsó tagozatosok számára, minden gyertyagyújtás alkalmával.

       Az ünnepi hangulatot fokozandó, december 14-én ínycsiklandozó mézeskalács illat terjengett az iskolában. Ekkor ugyanis minden alsós osztály – ki szülői segítséggel, ki anélkül – mézeskalácsot sütött és evett.

 

 

       Projektünk zárásaként karácsonyi színdarabot ad elő az első és a második osztály, valamint két karácsonyi dalt énekel el közösen az alsó tagozat a december 20-i karácsonyi esten. Erre szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt, aki együtt szeretne velünk ünnepelni.

                                                                                                          Bozsó Gizella

 

 
Megjött a mikulás,itt van már! PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 18. hétfő, 20:17

            Úgy, mint minden évben, az idén is mindenki nagy izgalommal várta a Mikulás érkezését. Még az időjárás is a várakozásnak megfelelően alakult, havas volt a táj. Megérkezésekor, kicsit bátortalanul, de annál nagyobb ámulattal figyelték minden mozdulatát. A Mikulás nagy örömére énekkel is készültek a gyerekek. Felcsendült „Hull a pelyhes…” és a „Télapó itt van”.

Bővebben...
 
Szép kezdeti sikereink PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 18. hétfő, 19:56

              Új tanév, új kezdet, új lehetőségek. Az idei tanévben októberben kezdődtek a tanulmányi és sportversenyek. Tanulóink újra bizonyították rátermettségüket, tehetségüket.

Az első sikert Fazekas Eszter érte el. A Rétközi Iskolaszövetség rajzversenyén nem talált legyőzőre. A kis művészpalánta alig kezdte meg az 1. osztályt, és élete első versenyén első helyezést ért el. Így tovább!

 

 

                Az elmúlt években gyerekeink nagyon szép eredményeket értek el idegen nyelvből is. Ez novemberben tovább folytatódott. A megyei angol versenyen Beri Alex 7. osztályos tanulónk IV. helyezést ért el.

 

 

                A mesemondásnak hagyománya van iskolánkban. Káté Attila 3. osztályos tanulónk az elődök nyomdokaiba lépett, II. helyezett lett a mesemondó versenyen.

 

 

Ha sport, akkor foci. A IV. korcsoport a futsal diákolimpia nagykörzeti döntőjében II. helyezést ért el.

 

 

Gratulálunk minden tanulónak és felkészítő nevelőnek!

 

Győzelem egy bacilussal

             Ismét büszkék lehettünk Fazekas Eszter 1. osztályos tanulóra, aki a ProGastro Kft. (Probiotikus termékek fejlesztésével, gyártásával foglalkozó cég) által meghirdetett rajzpályázatra nevezett be. Különdíjas lett a „legvagányabb bacilus” kategóriában. Nyereményét a napokban veheti át. Gratulálunk neki!

 

Arany-nap

Novemberben iskolánk adott otthont a Rétközi Iskolaszövetség szavalóversenyének. Közel 120 gyerek jött el hozzánk. Arany János születésének 200. évfordulója tiszteletére a versenyzők a költő és kortársai műveiből választhattak. Szép, tartalmas délutánt töltöttünk együtt.

 

 
Kukoricáztunk PDF Nyomtatás E-mail
2017. november 15. szerda, 20:07

Kukoricáztunk

Az őszi projekt keretén belül idén a kukoricára esett a választásunk az alsó tagozatban. A projekt megvalósítása egy héten át tartott. Első nap a megnyitót követően a tanulók egy PPT bemutatóval megismerkedhettek a növénnyel, termesztésének jelentőségével. Az ismertető után tesztet kellett a diákoknak kitölteniük, ahol is megtudhattuk, hogy az egyes évfolyamokon ki volt a legfigyelmesebb. Őket a jó munkáért jutalomban részesítettük.

A második nap már tevékenyebben zajlott. Az 1.-2.-3. évfolyamos tanulók a gyönyörű őszi napsütésben az iskola udvarán kukoricát morzsoltak, meséléssel egybekötve. Megelevenítették a népmesék keletkezésének körülményeit.

A 4. osztályosokra még izgalmasabb feladat várt. Ebéd után osztályfőnökük Valika tanító néni kíséretében útnak eredtek egyik osztálytársuk, Hegyes Domiék kertjébe kukoricát törni. Akadtak olyan gyerekek, akik már odahaza végeztek ilyen munkát, de a nagy részük életében először próbálhatta ki, milyen is a kézzel végzett betakarítás.

Harmadik nap kézműveskedtünk.  Az 1.-2.-3. osztályosok kukoricából szebbnél szebb termésképeket készítettek, míg a 4. osztályos tanulók kukoricacsutkából építményeket, a csuhéból pedig babákat alkottak.

Negyedik nap következett a projekt zárása, ahol is értékeltük a hetet. Kiállítást készítettünk a kézműves munkákból. Utána népi ételek kóstolója következett, mint kukoricás töltött káposzta, prósza, málé, karimás kása, puliszka és a finomabbnál finomabb kukoricaliszttel készült sütemények követték egymást.

Az elkészült ételekért köszönetet szeretnék mondani a konyha dolgozóinak, a szülőknek, kollégáimnak, takarító nőknek, és mindazon személyeknek, akik valamilyen formában támogatták a projektünket.

 

Szőllősi Valéria

 

tanító néni

 

 

 

 
Erzsébet napközis tábor 2017 PDF Nyomtatás E-mail
2017. november 15. szerda, 19:48

Erzsébet napközis tábor


2017. augusztus 21-25 között iskolánk 91 tanulója vett részt az Erzsébet napközis tábor programjain. A programterv összeállításakor figyelembe kellett venni az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázata által előírt kötelező témaköröket (sport, iskola és környezet szépítése, művészeti nevelés, közösségépítés, buszos kirándulás stb).

Igyekeztünk minden napra érdekes, élményekben gazdag programokat szervezni. Így ismerkedtek meg a gyerekek a 3D nyomtatás technikájával. Nagyon élvezték, hogy kipróbálhatják benne magukat, és apró tárgyakat is készített mindenki azzal a speciális „tollal”, amelyik megolvasztja a műanyagot. Több forma és szín közül választhattak. Legnépszerűbb a szemüveg, ill. szemüvegkeret volt, de lehetett létrehozni sablon segítségével drónt, űrhajóst, űrhajót, kardot, pillangót, de akár kerékpárt is. Iskolánk szépítése is a középpontba került. A tanulók kisebb csoportokban őszi dekorációt készítettek, melyek az aulában és a tantermekben kerültek elhelyezésre. Az elkészült tárgyak otthonosabbá tették a termeket, ezzel a mindennapjaikat is színesebbé varázsolták.

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet, tartja a közmondás. A tábor lakói közösen fogtak neki a virágültetésnek és kertszépítésének. Volt, aki ásózott, gereblyézett, volt, aki ültetett vagy földet hozott, majd locsolt. A fáradtságos munka után mindenki elégedetten nézte a közös munka gyümölcsét.

Az újrahasznosítás fontosságára is felhívtuk a gyerekek figyelmét. A beszélgetés mellett az egyik csoport aludobozokból kukát készített, melyet ma is használnak. A másik csoport teknősbékát készített PET palackokból.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

7. oldal / 16
Copyright © 2023 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2023. szeptember 25., hétfő, Eufrozina és Kende napja van. Holnap Jusztina napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link